There was an error in this gadget

Friday, December 30, 2011

"Tentang Dhia"

Aku rase semua org tau pasal cite "Tentang Dhia" ni.. semalam adalah episod akhir cite ni.. sedh gilos.. sob sob sob..tapi aku mcm x puas ati ending die.. sbbnye mummy die xde kene ape2.. aku ingat ade la tunjuk mummy die kene panah petir ke, or suma sihir yg die tuju, kene balik kat die ke.. sedih Dhia & Zikir akhirnya berakhir seperti itu.. mati bersama2..

tentang dhia.. bez2..

Jahat gile la mummy die tuh.. siap gune sihir nak porak perandakan  rumah tangga dhia.. i just wondering.. zaman sekarang ade lagi ke org mcm tu?? gune sihir sbgai jalan? then also just wondering.. ade lagi ke manusia sebaik or setabah or sekuat dhia seperti yg di gambarkan dalam crita ni?? if aku berada di tempat dhia, aku akan fight balik.. fight utk pertahan kan cinta?? aku nak figth utk ape yg mereka dah buat pada parents dhia.. mati sebab kene sihir..panggil ustaz teror2 ubatkan parents..tentang suami, yess betul..x cium bau syurga if isteri derhaka kat suami.. aku akan pertahankan cintaku utk suami ku..tpi aku tak tau samade mampu ke aku berbuat sperti dhia if aku di tempat nye..

cite ombak rindu pon tak sedih mcm cite tentang dhia


bagi aku perempuan akan bertindak kejam dan zalim apabila die dikejami dan dizalimi.. aku rase aku akan jdi mcm tu.. menjadi zalim dan kejam apabila aku dizalimi dan dikejami..hahaha.. setakat ni aku x penah lagi buat sesuatu yg zalim dan kejam sebab aku tak rase lagi aku di kejami or di zalimi.. tapi aku akan buat.. tapi takde la sampai nk guna bomoh sihir suma tuh.. syirik.. dosa besar menduakan Allah..

Thursday, December 29, 2011

Jom Kawen

KAWEN??? huhu.. takde sape pon yg ajak aku kawen sebenarnye.. tapi semua org bertanya kan aku bile aku nak kawen.. mula2 dulu aku jawab je la "kalu ade jodoh, maka kawen la aku" dan aku pon tak tau sape akan menjadi jodoh aku.. cuma aku berharap, berdoa moga jodoh aku dgn kekasih hati aku.. ceewahh.. hikhikhik..


sape la x mau kawen kan.. dah itu mmg fitrah dan naluri hidup manusia.. fitrah semulajadi manusia.. aku nye pemikiran dlm kepala paling lewat nak kawen adalah umo 26tahun..tapi nmpak gaye mcm bf aku mcm xmau kawen lagi.. sedih lak aku rase.. stress pon ade.. ye lah.. sebab semua dah duk tnya aku macam2.. mulut die jugak duk cakap "InsyaAllah akhir tahun ni kami" betul, manusia hnya merancang dan Tuhan yg menentukan.. tp skrang ni , lepas die ckap cmtu, die mcm tak mo try utk realisasikan kata2 die tu.. ape yg aku duk dengar dari die, duk plan ajak kawan2 die g melancong sana sini.. demn!! sgat la tak berperasaan..huhu..penah je die ckap dgn aku x elok lau nk ade anak if dh umo 28.. cam dah tua kan..huhu

Die mcm dah tak mau pkir nak kawen, leka dgn dunia die, nak shopping sana sini, duit elaun die abes dgn shopping.. (tapi aku ade gak dapat jam tangan rm400 lebey)..~fuhfuh.. kalu die tak bagi, aku xkan mintak pon.. sbb aku rase lebih baik simpan duit saving utk kawen ke.. kali ni die balik dri jepun aku x dapat ape pon mcm dulu.. ade gak die bgi aku poskad..(tu pon sbb aku request).. kali ni request pon x dapat..dulu die penah janji nak beli kan aku purse (beg duit) sbb die gelak tgk purse aku cap ayam..bukan ori..tpi takde pon.. xpe la.. aku x ungkit la bnde2 cmni..tapi teringat2 la sbb org duk janji.. hahah.. xpe la.. nnti aku beli sendiri..aku dah ade byk jam..tp xde jam mahal2.. suma cap ayam je pon.. tp xde la aku kisah sgt pakai jam cap ayam.. dan xde pon rase bangga if pakai jam cap brended..if lau aku kene pulangkan jam tu pon, aku bgi..sebab byk barang atau ape yg aku nak, aku lebih kpada usaha aku sendiri..ikat perut n rase susah nak dapt.. mcm laptop aku yg kene curi dulu tu la..

ni la jam yg die beli kat aku.. beli kat mesia..bukan japan.. cantik.. harga pon cantik


xpe la..tu maknenye takde jodoh aku lagi..tapi ape pon jodoh bukan datang tergolek tanpa usaha.. apepon, aku akan bgi peluang kat encik bf aku smpai bulan March 2012..if die still lgi xde tanda2 nak kawen...ala, bukan kawen la..if still lagi takde tanda2 die nak tunang dgn aku, still lagi mahu duk enjoy sana sini, aku rase aku better walk away.. sebab selama ni aku bnyak dgar cakap die, ikut kata die (kunun practice nk jd isteri solehah padahal bukan dapat pahala pon..) tpi ape guna if aku setia, menunggu tapi takde kesudahan.. umo bukan nye makin muda..huhu.. maybe jalan terakhir aku serahkan semua pada family aku..

Maybe die rase aku ni takguna..sbb aku bukan berduit mcm die..die kan hebat leh g melancong sana sini.. aku ni xde ape pon.. alamak..emo lak post aku.. huhu... xde la..aku cam sedih skit jek sbb die mcm takmo pikir utk ikat aku, utk tunang ke, utk kawen ke.. padahal kawan dah lame kut.. huhu


Update..Update..

Fuh..Fuh...lame gile x menjengok blog ni... sian mylittlered..hekhekhek.. (gelak baru).. actually rindu gile nak menaip, meluahkan perasaan terpendam (kunun)..tapi ape kan daya sbb aku dah xde laptop..
Umah aku kene pecah masuk pencuri, so laptop aku pon kene kebas.. jahat ye ko pencuri! aku syg gile mylappy warna putih tu...

 cmni la mylappy tu..

aku syg gile netbook aku tu sbb aku beli netbook ni time aku betul2 tgh susah.. time takde duit sgt (student lagi)..aku ikat perut sbb nak beli netbook ni sbb laptop mickey mouse aku dah rosak.. oleh sebab time tu dah akhir tahun aku kat uitm, nk kene setel mcm2 esemen, nk kene practical training lagi, so aku beli jugak netbook baru yg aku name kan encik putih.. hahaha...(padahal xpenah ade name pon) awas ko ye pencuri!! mmg aku doakan ko mmg laknat la..sbb ko amek brg kesayangan aku.. huhu

so skrg aku dah takde notebook..ni aku taip time kat opis... wahhhhhhh.... cube ko bayangkan..aku taip entry ni kat opis..sgt la xde keje aku ni kan! heheh..enjoy aku keje sini.. intenet pon leh access.. facebook pon leh access..hehe..nak taip entry blog pon molehhhh... hahahahhaha....

ows..bercakap pasal keje, aritu aku cite aku dah di interview..so aku dah start keje pon kat tmpat baru ni.. dh nak masuk 7bulan.. terasa sangat EXECUTIVE aku kat sini.. hikhikhik.. :p


executive la sgt.. :P

aku ade jek keje..tp salu nye aku akan free..so aku bile kat opis, aku akan on jek facebook aku 24jam.. kalu aku free aku layan la fb.. lau ade keje, aku on je..tp x sempat nak jenguk pon.. keje kat sini, ok aku suka sbb keje rileks2 jek..tp gaji aku la kecik.. (berbaloi ke dgn keje aku?) tp gaji kecik sgt lorr.. than aku di contract kan selama setahun.. after setahun baru aku akan di permanentkan.. so selama setahun keje ni, aku x kan sempat merase bonus la.. sedangkan yg lain2 bonus mengancam.. dan aku??akan menusuk jiwa la..huhu..

Monday, April 25, 2011

Diari Seorang Perempuan VS Diari Seorang Lelaki

**Diary Seorang Perempuan**

7 August...
Suamiku kelihatan lain hari ini.. tak seperti biasa, tak seperti hari2 yang lain.. Bilaku bertanya "Abang kenapa diam je?" Makanan yg aku masak semua tak disentuh. Suamiku hanya menjawab "Takde ape2 sayang"... hmmm...

Sewaktu dalam perjalanan menghantarku ke pejabat, die diam..sekali lagi aku bertanya dan die hnya menjawab, "Sayang, tak de ape2..." Aku sedih & mula gelisah. Kenapa dgn suamiku yg tiba2 berubah.

Pulang dari pejabat, malam sebelum tidur suamiku masih diam membisu. Apa salah aku sampai suamiku tak menghiraukan aku.. ku bertanya lagi dan suamiku hanya menjawab "abang tade ape2 sayang..dah jom tido ye"

Dan malam tuh aku tidur dalam tangisan mengenangkan suami ku...




**Diari Seoarang Lelaki**

7 August..

DAMN! Chelsea kalah!!! Arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!

**************

hahaha...so sape yang complicated sebenarnye.. ?? so masing2 ade pandangan sendri.. hahah =)

Sunday, April 24, 2011

Interview Day

18042011

Setelah sekian lame, sekali lagi aku dipanggil utk
interview di iPerintis (salah sebuah anak syarikat
petronas).. tapi actually aku x sure post ape yg diorng
nak bagi kat aku. So aku demand gaji sikit jek.. Rase
mcm nak berhenti berharap pon ade gak..

Dulu aku dah penah dipanggil utk interview kat petronas
post marketing exec.. job scope more on manage the
event..tpi aku xde rezki kat sana..so aku x dapat.. lau
ikotnye tebiu tu dah lame.. dalam 3bulan lepas kot..
Kali ni aku dipanggil lagi.. aku dah rase mcm mau
berhenti berharap.. sbb seblom2 ni, aku msti fail on 2nd
tebiu.. dulu kat Ambank, then cimb bank.. so aku x
menaruh harapan yg tnggi utk kali ni..

tapi yg best aku nak share kat sini, that interviewer
told me that my english is good! haaaaaaa???????? are u
sure?? hahahha... aku pon xtau ape yg aku duk cakap,
tapi mmg aku perasan yg aku bercakap dgn lancar n very
fluent..

maybe sbb dah terbiasa dgn keje yg aku buat skrg as cust
service exec that require me to speak english if cust
prefer to talk in english. so i dont have any choice..
dulu mase mula2 keje, aku mmg cuak & dont know wat i'm
talking.. kadang2 rase mcm memalukan sndri je coz aku
mmg sgt x confident with my english.. i can wite in
english, but to communicate with people around me in
english will make me feel uncomfortable. i dont care
about my grammar, as long as i can speak & as long as
people understand wat i'm trying to say.. hahah
so thanks to my current job becoz it make me more
confident to speak in english, really can make my
english become more better eventhough everyday aku mmg
kene maki hamun dgn customers. thanks! ahaks! hahah

Saturday, April 23, 2011

05042011

05042011
Today is my beday.. Praise to Allah i am still here. How old are you?? I AM 25 YEARS OLD TODAY! hahahhaha...
Thanks sgat2 kat suma kawan2 for da beday wishes & also for da beday celebration, for da very nice cake! =)

on my beday 05042011

my cake
Antara byk2 beday celebration aku paling ingat my beday celebration last 2years. Sbb time tu aku demam panas. Muka pucat sangat smpai kawan2 aku kuar gi cari buah oren, epal paksa suh aku makan biar ade vitamin skit.. aku makan pon x byak.. Sian kat aku demam panas.. hehhe..

Then siang tuh ade orng sms aku ajak kuar makan. Aku reply boleh, tapi petang2 sikit. Die xtau aku demam. Tghari tu die sms lagi ajak g kuar makan, aku reply petang2 la sikit.. then suddently petang tuh hujan lebat, smpai ke malam. Maka "org" itu dah majuk dgn aku & tnya nape nak kuar petang2.. ni dah hujan and die dah xleh datang kat aku. sbb time tuh die pakai moto. Mane ade kete time student kan.. huhu, sedih aku sbb die xtau aku demam panas, so aku mmg nak kuar petang2 supaya cuaca x panas.. sbb kami akan berjalan nak ke tempat makan. So malam tuh, selepas hujan dah berhenti dalam pkul 9malam gak kot "Seseorang" datang kat umah sewa aku (time tuh aku still student kat melaka), tiba2 die hadir dgn sepotong kek secret resipe, dah siap nyalakan lilin dah beserta sekotak adiah sambil wish hepi beday. hehe.. kalu die nyanyi kat aku lagu hepi beday ke, selamat ulangtahun sayang ke, gerenti dah cair.. tapi die x nyanyi pon.. hahah.. kami g makan kat pizza hut n semestinye die yg belanja.

thanx for all kind of ur heart, jam pink beserta sandal pink.. tu adiah paling bermakna pernah aku dapat, walaupon time tuh kami susah. ye la, student life, akhir sem lak tuh.. Aku xtau la samade seseorang tu still ingat suma kenangan ni ke x, tp ini la antara memori yg sgt aku mau ingt smpai bebila.. wowowowo... hahah =)

Dissapointed

it is really not fair for me. because of ur past, ur old love, u change to be like this. i am not related with ur past & in fact u have to remember that i am not da one who dump u. so come on, learn how to appreciate someone that really love u, appreciate u.  forget ur past.. 1st love not mean can become your true love.. huhu..

im so sad.. :(

really hope that u appreciate my love.. huhu.. why we cant be happy like others couple?? becoz u never forget & never learn from ur past.. 


Selepas Dari Kejadian Itu

*First Insident**
One day, time aku tgh2 siap nak g makan tghari dgn housemate ku, telah berlaku satu insiden. Hari tu jugak aku nak g main bowling. so aku ingat lagi tarikhnye, 22/01/2011.. Housemate aku ajak makan nasi ayam.. Aku ni on jek lau bab makan2..hehe.. Then aku cakap. leh tak nak ajak BF aku sekali sbb die pon dah on da way.. sbb kami pon nak g maen  bowling pasni. so suma cakap ok, tak kisah asal leh makan.. tgh2 bersiap, aku tnya dgn housemate aku tuh, x nak ajak "D" same ke? "D" tuh kire mcm besfren housemate aku kat opis..lelaki.. so lau kami nak g mane2, if malas nak drive, die la yg kami panggil utk jd driver kami..hehe.. kitaorng dah byk kali hang out same n yg penting die la driver kami, terutama lau nak g makan2. tapi aku leh tau n nampak "D" tu suka kat housemate aku. die tau housemate aku dah ade BF pon..

so berbalik pada cite aku, housemate aku jwab die dah ajak "D", tp D cakap tgk la dulu sbb die nak g service kete. sebenarnye pd waktu tuh, my housemate tuh tgh mcm ade krisis dgn BF die. time tuh bF die kat penang, ade projek kat sana. So si D ni la yg jadi peneman housemate aku.
Tgh2 aku siap tiba2, aku nmpak kete si D kat depan bilik aku. Haish, td ckap nak service kete, ni dah ade kat umah. Aku still duk tggu my Bf yg tgh duk sangkut dlm jem. damn!Dah lapar gile neh..huhu. Tiba housemate aku cakap die nye BF tba2 sms tnya kat mane, buat ape, x g kuar ke? die dah cuak.. sbb die tau BF die tuh mmg xleh n anti sgt dgn D. ni tiba2 D dah ade depan umah lak. aku g bukak pintu umah, terkezut aku tba2 BF housemate aku dah ade depan pintu dgn D sekali. die tarik D masuk umah then kunci pintu. aku lak yg  cuak dgn keadaan tuh. sbb muka Bf housemate aku tgh bengang gile. Dari penang tuh die tba2 dtg KL sbb x sedap hati.. then berlaku la sedikit drama kat depan tuh.. aku masuk bilik.. dah takut. aku tak tau ape yg berlaku, tp xde la kes tumbuk menumbuk ke.. aku terus kuar umah tggu my bf kat depan playground datang amek aku g makan..

Ape yg aku nak cakap kat sini, SELEPAS DARI KEJADIAN ITU,aku dah mcm hilang kawan. Actually my housemate tuh mmg close dgn aku. Kami dah berkawan sejak aku diploma dulu. Satu bilik lagi.. Selepas dari kejadian itu, kami dah x kuar hangout same2, makan2, jalan2, tgk wyg n die dah tak bercakap, bersembang dgn aku... huhu.. Die close dgn aku, so aku mmg terasa "kehilangan" die.. D pon dah xde datang umah lepak2, makan2.. huhu. Bnda nih dah berlarutan smpai sekarang, dah nak masuk 3bulan kes nih.. ADES..ape salah aku..huhu..


##########################
**Second Insident**
Time nih pon masa maen bowling. Actuall all my BFF plan nak maen bowling. All my BFF tuh termasuk la sorang my bff yg lelaki. Sumanye kawan2 aku time belajar kat melaka dulu. Aku tau suma kawan2 lelaki aku tak tau aku dah ade bf, so aku mmg plan nak kenalkan my bf dgn kwan2 lelaki aku. Sbb aku dgn bf aku dah lame kawan, dah masuk 2tahun. So aku tak nak diorg cakap aku rahsiakan status lak. So dgn beraninye aku ajak bf aku join (padahal time tuh bf aku tgh xde mood dgn akun aku pon tgh xde mood dgn die) g main bowling hari tuh kat midvalley. Then die cakap ok, die join.. So aku tggu die amek aku kat lrt kelana jaya sbb time tuh aku br pas g pwtc tgk2 job fair career. kami g makan dulu kat area kerinchi, pas makan br g midvalley. Cari parking jek pon dah nak 45minit.. damn!

Kawan2 aku yg lelaki suma dah smpai, tp yg prmpuan tak smpai2 lagi..so 1st time jmpa dgn bf aku, diorang terus tnya aku senyap2 "Ni bf ko ke?" then bile aku jawab "YE", diorang terus marah2 aku. cakap nape aku x gtau. Bukan nak jaga saham la.. abes tuh, korang yg x penah tnya.. hahha.
Ape yg aku nak cakap kat sini SELEPAS DARI KEJADIAN ITU, aku pon dah macam hilang sorang lagi kawan baik.. huhu. Kawan baik lelaki aku sejak zaman belajar kat melaka. Seblom ni die leh comment2 my fb, ajak hangout sesame, tgk wyg, makan2 (tapi bukan berdua la.. kami x penah kuar berdua), tapi suma tuh dah xde sejak dari kes perkenalan dgn bf aku. huhuhu.. aku sms pon dah tak reply, ape lagi nak ajak hangout.. huhu....
Ape salah aku.........