There was an error in this gadget

Friday, December 30, 2011

"Tentang Dhia"

Aku rase semua org tau pasal cite "Tentang Dhia" ni.. semalam adalah episod akhir cite ni.. sedh gilos.. sob sob sob..tapi aku mcm x puas ati ending die.. sbbnye mummy die xde kene ape2.. aku ingat ade la tunjuk mummy die kene panah petir ke, or suma sihir yg die tuju, kene balik kat die ke.. sedih Dhia & Zikir akhirnya berakhir seperti itu.. mati bersama2..

tentang dhia.. bez2..

Jahat gile la mummy die tuh.. siap gune sihir nak porak perandakan  rumah tangga dhia.. i just wondering.. zaman sekarang ade lagi ke org mcm tu?? gune sihir sbgai jalan? then also just wondering.. ade lagi ke manusia sebaik or setabah or sekuat dhia seperti yg di gambarkan dalam crita ni?? if aku berada di tempat dhia, aku akan fight balik.. fight utk pertahan kan cinta?? aku nak figth utk ape yg mereka dah buat pada parents dhia.. mati sebab kene sihir..panggil ustaz teror2 ubatkan parents..tentang suami, yess betul..x cium bau syurga if isteri derhaka kat suami.. aku akan pertahankan cintaku utk suami ku..tpi aku tak tau samade mampu ke aku berbuat sperti dhia if aku di tempat nye..

cite ombak rindu pon tak sedih mcm cite tentang dhia


bagi aku perempuan akan bertindak kejam dan zalim apabila die dikejami dan dizalimi.. aku rase aku akan jdi mcm tu.. menjadi zalim dan kejam apabila aku dizalimi dan dikejami..hahaha.. setakat ni aku x penah lagi buat sesuatu yg zalim dan kejam sebab aku tak rase lagi aku di kejami or di zalimi.. tapi aku akan buat.. tapi takde la sampai nk guna bomoh sihir suma tuh.. syirik.. dosa besar menduakan Allah..

Thursday, December 29, 2011

Jom Kawen

KAWEN??? huhu.. takde sape pon yg ajak aku kawen sebenarnye.. tapi semua org bertanya kan aku bile aku nak kawen.. mula2 dulu aku jawab je la "kalu ade jodoh, maka kawen la aku" dan aku pon tak tau sape akan menjadi jodoh aku.. cuma aku berharap, berdoa moga jodoh aku dgn kekasih hati aku.. ceewahh.. hikhikhik..


sape la x mau kawen kan.. dah itu mmg fitrah dan naluri hidup manusia.. fitrah semulajadi manusia.. aku nye pemikiran dlm kepala paling lewat nak kawen adalah umo 26tahun..tapi nmpak gaye mcm bf aku mcm xmau kawen lagi.. sedih lak aku rase.. stress pon ade.. ye lah.. sebab semua dah duk tnya aku macam2.. mulut die jugak duk cakap "InsyaAllah akhir tahun ni kami" betul, manusia hnya merancang dan Tuhan yg menentukan.. tp skrang ni , lepas die ckap cmtu, die mcm tak mo try utk realisasikan kata2 die tu.. ape yg aku duk dengar dari die, duk plan ajak kawan2 die g melancong sana sini.. demn!! sgat la tak berperasaan..huhu..penah je die ckap dgn aku x elok lau nk ade anak if dh umo 28.. cam dah tua kan..huhu

Die mcm dah tak mau pkir nak kawen, leka dgn dunia die, nak shopping sana sini, duit elaun die abes dgn shopping.. (tapi aku ade gak dapat jam tangan rm400 lebey)..~fuhfuh.. kalu die tak bagi, aku xkan mintak pon.. sbb aku rase lebih baik simpan duit saving utk kawen ke.. kali ni die balik dri jepun aku x dapat ape pon mcm dulu.. ade gak die bgi aku poskad..(tu pon sbb aku request).. kali ni request pon x dapat..dulu die penah janji nak beli kan aku purse (beg duit) sbb die gelak tgk purse aku cap ayam..bukan ori..tpi takde pon.. xpe la.. aku x ungkit la bnde2 cmni..tapi teringat2 la sbb org duk janji.. hahah.. xpe la.. nnti aku beli sendiri..aku dah ade byk jam..tp xde jam mahal2.. suma cap ayam je pon.. tp xde la aku kisah sgt pakai jam cap ayam.. dan xde pon rase bangga if pakai jam cap brended..if lau aku kene pulangkan jam tu pon, aku bgi..sebab byk barang atau ape yg aku nak, aku lebih kpada usaha aku sendiri..ikat perut n rase susah nak dapt.. mcm laptop aku yg kene curi dulu tu la..

ni la jam yg die beli kat aku.. beli kat mesia..bukan japan.. cantik.. harga pon cantik


xpe la..tu maknenye takde jodoh aku lagi..tapi ape pon jodoh bukan datang tergolek tanpa usaha.. apepon, aku akan bgi peluang kat encik bf aku smpai bulan March 2012..if die still lgi xde tanda2 nak kawen...ala, bukan kawen la..if still lagi takde tanda2 die nak tunang dgn aku, still lagi mahu duk enjoy sana sini, aku rase aku better walk away.. sebab selama ni aku bnyak dgar cakap die, ikut kata die (kunun practice nk jd isteri solehah padahal bukan dapat pahala pon..) tpi ape guna if aku setia, menunggu tapi takde kesudahan.. umo bukan nye makin muda..huhu.. maybe jalan terakhir aku serahkan semua pada family aku..

Maybe die rase aku ni takguna..sbb aku bukan berduit mcm die..die kan hebat leh g melancong sana sini.. aku ni xde ape pon.. alamak..emo lak post aku.. huhu... xde la..aku cam sedih skit jek sbb die mcm takmo pikir utk ikat aku, utk tunang ke, utk kawen ke.. padahal kawan dah lame kut.. huhu


Update..Update..

Fuh..Fuh...lame gile x menjengok blog ni... sian mylittlered..hekhekhek.. (gelak baru).. actually rindu gile nak menaip, meluahkan perasaan terpendam (kunun)..tapi ape kan daya sbb aku dah xde laptop..
Umah aku kene pecah masuk pencuri, so laptop aku pon kene kebas.. jahat ye ko pencuri! aku syg gile mylappy warna putih tu...

 cmni la mylappy tu..

aku syg gile netbook aku tu sbb aku beli netbook ni time aku betul2 tgh susah.. time takde duit sgt (student lagi)..aku ikat perut sbb nak beli netbook ni sbb laptop mickey mouse aku dah rosak.. oleh sebab time tu dah akhir tahun aku kat uitm, nk kene setel mcm2 esemen, nk kene practical training lagi, so aku beli jugak netbook baru yg aku name kan encik putih.. hahaha...(padahal xpenah ade name pon) awas ko ye pencuri!! mmg aku doakan ko mmg laknat la..sbb ko amek brg kesayangan aku.. huhu

so skrg aku dah takde notebook..ni aku taip time kat opis... wahhhhhhh.... cube ko bayangkan..aku taip entry ni kat opis..sgt la xde keje aku ni kan! heheh..enjoy aku keje sini.. intenet pon leh access.. facebook pon leh access..hehe..nak taip entry blog pon molehhhh... hahahahhaha....

ows..bercakap pasal keje, aritu aku cite aku dah di interview..so aku dah start keje pon kat tmpat baru ni.. dh nak masuk 7bulan.. terasa sangat EXECUTIVE aku kat sini.. hikhikhik.. :p


executive la sgt.. :P

aku ade jek keje..tp salu nye aku akan free..so aku bile kat opis, aku akan on jek facebook aku 24jam.. kalu aku free aku layan la fb.. lau ade keje, aku on je..tp x sempat nak jenguk pon.. keje kat sini, ok aku suka sbb keje rileks2 jek..tp gaji aku la kecik.. (berbaloi ke dgn keje aku?) tp gaji kecik sgt lorr.. than aku di contract kan selama setahun.. after setahun baru aku akan di permanentkan.. so selama setahun keje ni, aku x kan sempat merase bonus la.. sedangkan yg lain2 bonus mengancam.. dan aku??akan menusuk jiwa la..huhu..