There was an error in this gadget

Sunday, April 24, 2011

Interview Day

18042011

Setelah sekian lame, sekali lagi aku dipanggil utk
interview di iPerintis (salah sebuah anak syarikat
petronas).. tapi actually aku x sure post ape yg diorng
nak bagi kat aku. So aku demand gaji sikit jek.. Rase
mcm nak berhenti berharap pon ade gak..

Dulu aku dah penah dipanggil utk interview kat petronas
post marketing exec.. job scope more on manage the
event..tpi aku xde rezki kat sana..so aku x dapat.. lau
ikotnye tebiu tu dah lame.. dalam 3bulan lepas kot..
Kali ni aku dipanggil lagi.. aku dah rase mcm mau
berhenti berharap.. sbb seblom2 ni, aku msti fail on 2nd
tebiu.. dulu kat Ambank, then cimb bank.. so aku x
menaruh harapan yg tnggi utk kali ni..

tapi yg best aku nak share kat sini, that interviewer
told me that my english is good! haaaaaaa???????? are u
sure?? hahahha... aku pon xtau ape yg aku duk cakap,
tapi mmg aku perasan yg aku bercakap dgn lancar n very
fluent..

maybe sbb dah terbiasa dgn keje yg aku buat skrg as cust
service exec that require me to speak english if cust
prefer to talk in english. so i dont have any choice..
dulu mase mula2 keje, aku mmg cuak & dont know wat i'm
talking.. kadang2 rase mcm memalukan sndri je coz aku
mmg sgt x confident with my english.. i can wite in
english, but to communicate with people around me in
english will make me feel uncomfortable. i dont care
about my grammar, as long as i can speak & as long as
people understand wat i'm trying to say.. hahah
so thanks to my current job becoz it make me more
confident to speak in english, really can make my
english become more better eventhough everyday aku mmg
kene maki hamun dgn customers. thanks! ahaks! hahah

No comments:

Post a Comment