There was an error in this gadget

Tuesday, November 30, 2010

Ades....Malu !

Hari nih aku x keje..off day...so mcm biasa la, rutin tiap2 mggu bile off day.. basuh baju, basuh cadar, basuh towel, kain selimut..kemas bilik, sapu smpah, lipat baju & FB smpai lebam...hehhe...pergh penat kot.. Ni latihan praktikal utk jadi suri rumah nih..hahaha.. Bnda basic yg mmg sepatutnye kene buat pon.. lau x, sape la nak buat suma tuh kan.. Bangga jadi prmpuan nih.. hikhikhik...

Then tetiba umi aku sms tnya dah pi bayar saman ke lom..aiyak...aku lupe, aku ade saman blom setel.. ala, saman parking.. aku park kejap jek..tba2 dah kene saman RM30..dah lame bnda nih.. bulan 7 hari tuh lagi. hm...aku pon bersiap2 la mau pi Balai Polis bhgian traffic kat Kota Damansara nih.. Aku pi sana, diorang cakap xleh wat pembayaran kat situ.. kene g shah alam..adoi... nk bayar saman, nak kene g shah alam.. mane sempat aku nak g..hmm...next time la..nnt aku suh abah aku la tlg g bayar kat Teganu..

Lepas tu, aku g singgah kat stesen minyak..nak isi minyak kete..em, mcm biase kene layan diri.. mane ade dah kat KL nih org duk isikan minyak.. suma layan diri.. lau kat teganu ade lagi beberapa stesen x yah layan diri. So, aku dgn yakin jek masuk ke dalam utk bayar minyak kete.. "Abang, pam nombor 9 RM30 ye... minyak warna kuning tau..." then abang kat kaunter tuh terpinga2... aku pon ulang balik.. kot2 la die x dgar aku ckp tadi.. "Abang, pam nombor 9 RM30 ye... minyak warna kuning tau..."  then abg tuh gelak.. sambil beliau berkata, "Dik..lau nak bayar minyak kat kaunter luar..ni 7-Eleven" ades!!!!!!!!!!!!!!! megong! cmne aku lehx perasan aku masuk dlm 7-E... Aku pon blah cmtu smabil muka duk tahan panas..agaknye dah merah padam dah muka aku...aku just cakap "Sori ye bang.. tak perasan" huhu....


So pasni aku xmo isi minyak kat situ dah...aku cite kat housemate aku, die bantai gelak bagai nak gile.. heheh...aku pon nak gelak..ape la aku duk pikir smpai salah masuk dlm 7-E utk bayar minyak kete.. hahahha..lawak2..

Monday, November 29, 2010

SKANDAL

SKANDAL...ape yg korang faham dgn mksud skandal? bg aku tuh mcm kira curang la..ko dah ade yg special, tp ko duk jalin hubungan dgn org laen.. tuh yg aku paham la kot... tp yg aku tau, bnda nih tak bagus..

Aku di kelilingi dgn kwan2 yg suka duk pasang skandal nih..suka hati korang la..sbb aku takkan smpai hati utk buat pasangan aku dgn tuh suma..ye la, bak kata korang, ala..bukannya kawen lagi.. but aku just berpegang pada 1 prinsip..wat u give, u get back..ko buat org camtuh, 1 day ko akan dapat balik suma tuh.. hidup ni kan mcm putaran roda...kejap kita di atas, kejap kita jatuh ade kat bwah.. so becareful...

Aku tak kesah dgn ape yg korang duk buat.. tp nape nak libatkan aku? korang duk pasang skandal ..then bile dah kantoi, nape nak salah kan aku? konon aku bocor rahsia..sedang kan aku tak tau ape2 sal nih... nape ko tak nak salah kan diri sendiri? ko berani buat, berani la tanggung... kalau aku nak kantoi kan ko, dah lame kot.. tak payah nak tunngu sekarang.. then ape untung aku lau aku nak buat suma tuh? then korang duk cite bnda nih kat suma, konon aku yg salah! wat the hell! nape tak nmpak salah sndri?


Cuba pikir ape org akan pikir, bila korang duk cite bnda nih kat suma? well done! anda suma sgt bagus...
selama nih aku duk diam kan diri jek..tp korang suma nk uji sgt tahap kesabaran aku... so pegi mampos!! ade aku kisah... buat la ape yg ko rase nak buat...then tlg pikir la...nape nak salah kan org laen, cari member utk jadi backup atas salah yg ko dah wat? konon aku nih kampung la kan..xtau berani nk pasang skandal.. then bile dah kantoi, nape nak libat kan aku? nape duk nak cari salah org laen? ngaku la salah diri sndri..

umor dah bape, so  please la matang, pikir masa depan sndri..ni bukan zaman time2 skolah.. nak duk main2 pasang skandal lak...ish..ape pon ingat n caya la...wat u give u get back ok...

Jauh

Amende yg jauh tuh yek? hahah....dah lame tak balik kampung..terasa sgt jauh dgn kampung ku.. huhuhu...
Sampai kan byk kedai2 baru yg di bukak kat bandar tuh pon aku tak tau..hahha... ades...

Em, last week aku ade terkecik hati dgn sesorang..sbb nye coz die tertinggi suara kat aku.. tp aku tau die tegur bnda baik..just ye la..bile dah org tinggi suara, mesti la rase kecik hati..rase nak ngis la... aku kan pmpuan... tambah2 lagi yg duk tinggi suara dgn aku tuh org yg kita syg... msti la die punye effect tuh dalam sikit terasa...huhu...mmg pmpuan betul kan... ish...heheh...

Ni pasal cara aku memandu kete..em, ntah la.. xtau nak komen.. tp mmg aku x pandai sgt drive... drive suka hati aku jek...tp bukan aku tak cuba baiki suma tuh..tapi mesti ade jek yg tak kena... huhu.... kepada yg berkenaan..sy cuba baiki prestasi pemanduan sy yek..sila lah bantu sy dgn cara yg betul... tp lau boleh elakkan lah meninggi suara...huhu...

"Sy benci awak" huhu....aku mnta maaf...aku x pernah benci org tuh... daripada peristiwa malam tuh, aku tau die mmg mrh aku..marah dgn kata2 aku, marah dgn sms serta msj2 aku. sbb pada masa yg sama aku pon mmg duk rase marah.. daripada suma tu, aku tau die xde mood dgn aku, and aku pulak still cuba nak ok kan diri aku utk kembali kan mood aku kat die..hmm...mesti suma ni akan amek masa kan... tp caya lah, aku x pernah benci die...x pernah...x pernah benci.. daripada suma itu lah, aku rase "jauh" dgn die.. sbb die xde mood sgt kot dgn aku..ape pon, biar lah kita just jauh dimata.. tpi takkan jauh di hati.. seperti mane aku sentiasa sayang & ingat dgn keluarga aku, speerti itu lah aku sentiasa syg & ingt dgn die.. =)

Sunday, November 21, 2010

Looking Back On The Things I've Done

 Semakin kita meningkat dewasa, mcm biasa la msti lg byk
perkara yg kita msti fikirkan..pasti lg byk masalah serta
stress yg kita akan hadapi.. disaat2 stress mcm ni la aku
rasa mcm nak amalkan  je ape yg aku pernah praktikkan time2
sekolah2 dulu terutama masa nak jwb soalan math…hahahha…


penyelesaiannye ialah aku x ambik kisah. Bile dapat jek
soalan math yg susah & memeningkan kepala ,
aku TAK akan jawab soalan tuh. Dan hasilnye msti la
I got nothing…ish……sal tu spm aku, math aku x bgus sgt…
heheh. (alasan org yg x suka & malas belajar math) hehhe

Berbeza pula jika aku nak adaptasikan cara aku selesaikan
masalah account. Soalan ssh mcm mane sekali pon,
aku akn ttp & usaha utk jwb & akhirnye aku tau amsti
akan dapat solution..dan kerana itu lah aku boleh dapat A1
prinsip akaun dlm spm..hahahah…sbb nye account melibatkan
imaginasi duit..so bygkan itu adalah account sndri..pergh…
ratus2 ribu untung..hehhe

Kalu aku duk amalkan cara pemikiran x nak amek kisah dalam
reality kehidupan aku, the result is msti nothing n zero…
huhu..aku x nak jadi seorng yg gagal dlm kehidupan..

Org yg Berjaya tuh cmne lak eh???
Huhu…bg aku seorg tuh dah Berjaya if die dah ade job serta
hepi dgn job die tuh serta Berjaya in their love.
Kalu setakat keje bagus2, dihormati ramai, ahli professional,
tp gagal dlm cinta, anda tetap aku anggap
LOSER…tetttt…hahhaha..

Sunday, November 14, 2010

Memori Tercipta

hari ini, tarikhnya 13th November...kenapa agaknye aku nama kan sbagai memori tercipta? hehhe.. sbb hr nih la aku duk start menaip kat blog aku nih..kalau di ikutkan rasenye dah 6bulan kot aku create blog nih..password aku pon dah lupe..tp bile aku duk godek2 balik, bru aku dapat cr password aku..heheh..dah jd perkasam n jeruk blog nih..well, aku sebenarnye bukan seorg yg rajin nk menaip.. byk bnde lagi aku leh wat selain dr menaip nih..namun, sejak akhir2 ni, aku terasa tension, terasa hati, terasa kecewa, terasa gumbira, berdebar n macam2 la...tp aku xde sape nk luahkan isi hati.. hahha.. xde org nak layan n nk share suka duka aku nih... terasa lonely & alone lak..so terasa nk menaip & luahkan semuanya..

sweet memories ler sgt..hehe
 

aku bukan create blog nih utk sesape bace..juz utk kepuasan hati & diri sndri..baru la tak terasa lonely sgt.. a.k.a my diary lah nih..so aku mempunyai kebebasan utk meluahkan rase marah, rase gumbira, rase sedih, dukacita, rase berdebar2, rase excited dgn sesuka hati, bebas & tenangnye! hoyeah!  \(^_^)/

thanx to my laptop...kerana adanya kamu, sy dapat menaip dgn bahagianya! ho yeah...hehe...
well, hari ini mmg MEMORI TERCIPTA la...bukan senang nk aku taip menaip nih..
bnda 1st aku nk cakap ialah, I MISS my FAMILY a lot...huhu...