There was an error in this gadget

Wednesday, March 14, 2012

~Alhamdulillah~


Hari ini 14hb March 2012, bermakna ckup la 4hari aku bergelar tunangan org.. hahahha… ceewah.. Alhamdulillah, terikat jugak hubungan ni wpon masih belum nikah.. it upon setelah bermacam2 dugaan yg di hadapi. Selama hamper 3tahun berkawan, bru2 ni tnaggal 10/03/2012 dapat bertunang, dimana bermakna hubungan ini adalah makin serious.. 

Pada mulanya majlis ni mmg paln nak buat simple jek.. tp bila ramai yg masuk cmpur, semua nya jadi lain.. disebabkan aku anak perempuan tunggal dlm family, maka semua sedara mara expect aku akan buat yg terbaik.. ye, mmg aku nak yg terbaik, tapi biarla berkadar lurus dgn kemampuan aku. Tp alahamdulillah gak sbb umi aku byk tlg aku, tlg sponsor itu dan ini.. tp if buat simple2 je takde la duit abes byk sgt..

Apa pon suma dah selesai dan tak perlu la di ungkit.. Cuma berharap hubungan ini akan kekal.. amin.. :)
hantaran pihak perempuan: sirih, coklat, kek, tuala, sampin, bju melayu, sejadah, buah2,cincin

 hnataran pihak lelaki: kek, coklat, macaron, kain+perfume, buah2, Al-Quran, cincin

 mak pihak laki sarungkan cincin

ayah pihak perempuan pon ade sarungkan cincin.. hehehe :)

  bergambar dgn kedua2 family

i love u syg.. moga berkekaln ke jinjang pelamin.. amin :)

Monday, March 5, 2012

Ada Hikmahnya


Hahaha…~~~ aku pernah ingat satu kisah di zaman Nabi dulu. Telah hidup sepasang suami isteri yg hidup aman damai, saling sayang menyanyangi  serta sgt bahagia.. Namun pada suatu hari, telah ditakdirkan oleh Allah si isteri telah diambil nyawanya kerana sakit tenat. Maka si suami sgt lah sedih dan berduka cita. Dengan hati yg sedih dan lara, maka si suami berkenaan berjumpa dgn Nabi, merayu kepada Nabi supaya memohon Nabi berdoa kepa Allah SWT supaya di kembali kan nyawa isterinya. Setelah didesak berkali2 maka Nabi pon berdoa kepada Allah supaya Allah kembalikan nyawa si isteri. Maka dengan izin Allah, si isteri di hidupkan kembali. Gembira lah hati si suami dan berharap mereka akan hidup dengan bahagia selamanya.

Namun tidak lama selepas itu, sisuami datang bertemu Nabi lagi dgn muka yg sedih. Diceritakan kepada Nabi bahawa isterinya telah jatuh cinta dgn seorang pahlawan lalu pergi meninggalkannya bersama2 pahlawan itu. Maka si suami bersuara, “alangkah bahagia hati ini jika isteriku meninggalkanku dlm keadaan dia mencintaiku”


So kesimpulan dri cerita ini, tak semestinya sesuatu yg dianggap buruk berlaku kepada kita adalah buruk. Setiap apa yg berlaku ada hikmahnya.. kesimpulannya setiap yg berlaku ada rahsianya tersendiri. Allah lebih tau apa yg terbaik utk diri kita. So kalu dah putus cinta, tak perlu lah nak meratap bersedih bedendam sgt kerana semestinya ada hikmah di sebaliknya. Kini hanya tinggal kenangan.. huhu

Thursday, March 1, 2012

Terukir Di Bintang

ows aku sgt jatuh hati dgn lagu ini... :)
layan...



"Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu"

Feel Fresh

Aku bru jek abes sesi transfer knowledge ke other company since my company already finished the contract with MDEC. Frankly speaking, I really have a good times being there.. bez woo… for the 1st time I felt that all my team mate are the best! N mmg diorg suma adalah the bez kut… aku leh siap g ngulor tgok wyg kat alamanda lagi.. aku yg dulu x taujalan nk g alamanda, dh tau cara nk g sana.. hehhe… mmg havoc n gile abes la time keje g tgok wyg.. actually aku g tgok wyg t upon lepas aku abes transfer suma keje aku kat staff baru.. so bile suma keje aku di amek alih oleh mereka, maka aku dh xde keje.. tp aku Cuma di minta utk berada di Cyberjaya selama 13hri.. pdahal sesi task transfer tuh just 3-4days jek kut…hahha… byk masa terluang.. claim pon leh dapat.. so x rugi la aku guna kan sebaik nye.. dgn keje serta ngulor pd waktu yg sama.. hehe…

So arini, aku kembali ke ofis aku kat KL, tpi aku just like a new staff here.. xde keje aku nk kene buat.. so aku still tggu ape kate boss aku.. tp boss aku xde lak mggu ni.. so sempat la aku berfacebook, beremail2, berupdate blog.. ahhaha.. so IM FEEL SO FRESH today! :P

Hari ni 1March 2012, ade lagi dlm masa 9hari tiba tarikh aku nk tuning.. insyaAllah moga semuanye berjalan lancer.. InsyaAllah..mudah2an… Mcm aku penah cakap, aku betol2 hope n pray this wil become the most one of the best memory in my life..hehe.. penat rupenya nak mencari brg2 hantaran ni.. ni bru tuning..kalu akwen xtau la cmne penatnye…Tdi boss aku bru panggil aku, so insyaAllah aku akan di permanentkan n di bwa utk ke next project.. 

Disebalik keletihan mencari brg2 hantaran utk tuning n kawen ni, aku rase sgt annoying dgn sikap “seseorg” yg sgt duk mementingkan brand sesuatu bnde..smpai kan aritu aku dah salah faham dgn ayat die yg berbunyi “nnti kalau  XX tau kita cari jam kat jsuco jek cmne?? Alaaa…” pergh..ayt tu wat betul2 aku sentap… ye la.. sbb aku bukan nye nk cri jam tepi ajlan, ajak g cari kat pasar malam ke ape.. aku ajak g cari kat jusco.. and kat jusco tu ade mcm2 brand kut leh pilih.. tp sentap la, dlm hti aku..smpai hati die ckp cmtu.. huhu.. tp die explain balik, die just wanna make a joke..

Dlm life aku, fmly aku n aku sendri pon, aku mmg x de pentingkan sgt branded nye brg.. asalkan bgi aku brg tu shantek, kene dgn hrga n selesa utk di pakai, tu dh cukup utk aku.. xperlu nk letak kan standard dlm fikiran, nk pakai brg2 brand tu, brand ni.. serius la bnda ni wat aku rase x selesa…huhu.. sbb bgi aku, aku x mmpu sgt pon nk pakai branded nye brg…so cukup je la atas apa yg termampu..
Hope seseorg tu leh faham.. sekian.. :(