There was an error in this gadget

Monday, April 25, 2011

Diari Seorang Perempuan VS Diari Seorang Lelaki

**Diary Seorang Perempuan**

7 August...
Suamiku kelihatan lain hari ini.. tak seperti biasa, tak seperti hari2 yang lain.. Bilaku bertanya "Abang kenapa diam je?" Makanan yg aku masak semua tak disentuh. Suamiku hanya menjawab "Takde ape2 sayang"... hmmm...

Sewaktu dalam perjalanan menghantarku ke pejabat, die diam..sekali lagi aku bertanya dan die hnya menjawab, "Sayang, tak de ape2..." Aku sedih & mula gelisah. Kenapa dgn suamiku yg tiba2 berubah.

Pulang dari pejabat, malam sebelum tidur suamiku masih diam membisu. Apa salah aku sampai suamiku tak menghiraukan aku.. ku bertanya lagi dan suamiku hanya menjawab "abang tade ape2 sayang..dah jom tido ye"

Dan malam tuh aku tidur dalam tangisan mengenangkan suami ku...




**Diari Seoarang Lelaki**

7 August..

DAMN! Chelsea kalah!!! Arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!

**************

hahaha...so sape yang complicated sebenarnye.. ?? so masing2 ade pandangan sendri.. hahah =)

Sunday, April 24, 2011

Interview Day

18042011

Setelah sekian lame, sekali lagi aku dipanggil utk
interview di iPerintis (salah sebuah anak syarikat
petronas).. tapi actually aku x sure post ape yg diorng
nak bagi kat aku. So aku demand gaji sikit jek.. Rase
mcm nak berhenti berharap pon ade gak..

Dulu aku dah penah dipanggil utk interview kat petronas
post marketing exec.. job scope more on manage the
event..tpi aku xde rezki kat sana..so aku x dapat.. lau
ikotnye tebiu tu dah lame.. dalam 3bulan lepas kot..
Kali ni aku dipanggil lagi.. aku dah rase mcm mau
berhenti berharap.. sbb seblom2 ni, aku msti fail on 2nd
tebiu.. dulu kat Ambank, then cimb bank.. so aku x
menaruh harapan yg tnggi utk kali ni..

tapi yg best aku nak share kat sini, that interviewer
told me that my english is good! haaaaaaa???????? are u
sure?? hahahha... aku pon xtau ape yg aku duk cakap,
tapi mmg aku perasan yg aku bercakap dgn lancar n very
fluent..

maybe sbb dah terbiasa dgn keje yg aku buat skrg as cust
service exec that require me to speak english if cust
prefer to talk in english. so i dont have any choice..
dulu mase mula2 keje, aku mmg cuak & dont know wat i'm
talking.. kadang2 rase mcm memalukan sndri je coz aku
mmg sgt x confident with my english.. i can wite in
english, but to communicate with people around me in
english will make me feel uncomfortable. i dont care
about my grammar, as long as i can speak & as long as
people understand wat i'm trying to say.. hahah
so thanks to my current job becoz it make me more
confident to speak in english, really can make my
english become more better eventhough everyday aku mmg
kene maki hamun dgn customers. thanks! ahaks! hahah

Saturday, April 23, 2011

05042011

05042011
Today is my beday.. Praise to Allah i am still here. How old are you?? I AM 25 YEARS OLD TODAY! hahahhaha...
Thanks sgat2 kat suma kawan2 for da beday wishes & also for da beday celebration, for da very nice cake! =)

on my beday 05042011

my cake
Antara byk2 beday celebration aku paling ingat my beday celebration last 2years. Sbb time tu aku demam panas. Muka pucat sangat smpai kawan2 aku kuar gi cari buah oren, epal paksa suh aku makan biar ade vitamin skit.. aku makan pon x byak.. Sian kat aku demam panas.. hehhe..

Then siang tuh ade orng sms aku ajak kuar makan. Aku reply boleh, tapi petang2 sikit. Die xtau aku demam. Tghari tu die sms lagi ajak g kuar makan, aku reply petang2 la sikit.. then suddently petang tuh hujan lebat, smpai ke malam. Maka "org" itu dah majuk dgn aku & tnya nape nak kuar petang2.. ni dah hujan and die dah xleh datang kat aku. sbb time tuh die pakai moto. Mane ade kete time student kan.. huhu, sedih aku sbb die xtau aku demam panas, so aku mmg nak kuar petang2 supaya cuaca x panas.. sbb kami akan berjalan nak ke tempat makan. So malam tuh, selepas hujan dah berhenti dalam pkul 9malam gak kot "Seseorang" datang kat umah sewa aku (time tuh aku still student kat melaka), tiba2 die hadir dgn sepotong kek secret resipe, dah siap nyalakan lilin dah beserta sekotak adiah sambil wish hepi beday. hehe.. kalu die nyanyi kat aku lagu hepi beday ke, selamat ulangtahun sayang ke, gerenti dah cair.. tapi die x nyanyi pon.. hahah.. kami g makan kat pizza hut n semestinye die yg belanja.

thanx for all kind of ur heart, jam pink beserta sandal pink.. tu adiah paling bermakna pernah aku dapat, walaupon time tuh kami susah. ye la, student life, akhir sem lak tuh.. Aku xtau la samade seseorang tu still ingat suma kenangan ni ke x, tp ini la antara memori yg sgt aku mau ingt smpai bebila.. wowowowo... hahah =)

Dissapointed

it is really not fair for me. because of ur past, ur old love, u change to be like this. i am not related with ur past & in fact u have to remember that i am not da one who dump u. so come on, learn how to appreciate someone that really love u, appreciate u.  forget ur past.. 1st love not mean can become your true love.. huhu..

im so sad.. :(

really hope that u appreciate my love.. huhu.. why we cant be happy like others couple?? becoz u never forget & never learn from ur past.. 


Selepas Dari Kejadian Itu

*First Insident**
One day, time aku tgh2 siap nak g makan tghari dgn housemate ku, telah berlaku satu insiden. Hari tu jugak aku nak g main bowling. so aku ingat lagi tarikhnye, 22/01/2011.. Housemate aku ajak makan nasi ayam.. Aku ni on jek lau bab makan2..hehe.. Then aku cakap. leh tak nak ajak BF aku sekali sbb die pon dah on da way.. sbb kami pon nak g maen  bowling pasni. so suma cakap ok, tak kisah asal leh makan.. tgh2 bersiap, aku tnya dgn housemate aku tuh, x nak ajak "D" same ke? "D" tuh kire mcm besfren housemate aku kat opis..lelaki.. so lau kami nak g mane2, if malas nak drive, die la yg kami panggil utk jd driver kami..hehe.. kitaorng dah byk kali hang out same n yg penting die la driver kami, terutama lau nak g makan2. tapi aku leh tau n nampak "D" tu suka kat housemate aku. die tau housemate aku dah ade BF pon..

so berbalik pada cite aku, housemate aku jwab die dah ajak "D", tp D cakap tgk la dulu sbb die nak g service kete. sebenarnye pd waktu tuh, my housemate tuh tgh mcm ade krisis dgn BF die. time tuh bF die kat penang, ade projek kat sana. So si D ni la yg jadi peneman housemate aku.
Tgh2 aku siap tiba2, aku nmpak kete si D kat depan bilik aku. Haish, td ckap nak service kete, ni dah ade kat umah. Aku still duk tggu my Bf yg tgh duk sangkut dlm jem. damn!Dah lapar gile neh..huhu. Tiba housemate aku cakap die nye BF tba2 sms tnya kat mane, buat ape, x g kuar ke? die dah cuak.. sbb die tau BF die tuh mmg xleh n anti sgt dgn D. ni tiba2 D dah ade depan umah lak. aku g bukak pintu umah, terkezut aku tba2 BF housemate aku dah ade depan pintu dgn D sekali. die tarik D masuk umah then kunci pintu. aku lak yg  cuak dgn keadaan tuh. sbb muka Bf housemate aku tgh bengang gile. Dari penang tuh die tba2 dtg KL sbb x sedap hati.. then berlaku la sedikit drama kat depan tuh.. aku masuk bilik.. dah takut. aku tak tau ape yg berlaku, tp xde la kes tumbuk menumbuk ke.. aku terus kuar umah tggu my bf kat depan playground datang amek aku g makan..

Ape yg aku nak cakap kat sini, SELEPAS DARI KEJADIAN ITU,aku dah mcm hilang kawan. Actually my housemate tuh mmg close dgn aku. Kami dah berkawan sejak aku diploma dulu. Satu bilik lagi.. Selepas dari kejadian itu, kami dah x kuar hangout same2, makan2, jalan2, tgk wyg n die dah tak bercakap, bersembang dgn aku... huhu.. Die close dgn aku, so aku mmg terasa "kehilangan" die.. D pon dah xde datang umah lepak2, makan2.. huhu. Bnda nih dah berlarutan smpai sekarang, dah nak masuk 3bulan kes nih.. ADES..ape salah aku..huhu..


##########################
**Second Insident**
Time nih pon masa maen bowling. Actuall all my BFF plan nak maen bowling. All my BFF tuh termasuk la sorang my bff yg lelaki. Sumanye kawan2 aku time belajar kat melaka dulu. Aku tau suma kawan2 lelaki aku tak tau aku dah ade bf, so aku mmg plan nak kenalkan my bf dgn kwan2 lelaki aku. Sbb aku dgn bf aku dah lame kawan, dah masuk 2tahun. So aku tak nak diorg cakap aku rahsiakan status lak. So dgn beraninye aku ajak bf aku join (padahal time tuh bf aku tgh xde mood dgn akun aku pon tgh xde mood dgn die) g main bowling hari tuh kat midvalley. Then die cakap ok, die join.. So aku tggu die amek aku kat lrt kelana jaya sbb time tuh aku br pas g pwtc tgk2 job fair career. kami g makan dulu kat area kerinchi, pas makan br g midvalley. Cari parking jek pon dah nak 45minit.. damn!

Kawan2 aku yg lelaki suma dah smpai, tp yg prmpuan tak smpai2 lagi..so 1st time jmpa dgn bf aku, diorang terus tnya aku senyap2 "Ni bf ko ke?" then bile aku jawab "YE", diorang terus marah2 aku. cakap nape aku x gtau. Bukan nak jaga saham la.. abes tuh, korang yg x penah tnya.. hahha.
Ape yg aku nak cakap kat sini SELEPAS DARI KEJADIAN ITU, aku pon dah macam hilang sorang lagi kawan baik.. huhu. Kawan baik lelaki aku sejak zaman belajar kat melaka. Seblom ni die leh comment2 my fb, ajak hangout sesame, tgk wyg, makan2 (tapi bukan berdua la.. kami x penah kuar berdua), tapi suma tuh dah xde sejak dari kes perkenalan dgn bf aku. huhuhu.. aku sms pon dah tak reply, ape lagi nak ajak hangout.. huhu....
Ape salah aku.........