There was an error in this gadget

Thursday, January 12, 2012

MAKSUD PEMBERIAN / HADIAH LELAKI KEPADA PEREMPUAN

 Aku tak pasti maksud2 ni benar ke tak.. tapi saje la nak share..heheh.. Aku penah dapat 3jam tangan, sandal, minyak wangi, kad ucapan, coklat dgn bingkai gambar.. gambar pon ade.. hehe
 MAKSUD PEMBERIAN/HADIAH LELAKI KEPADA PEREMPUAN :

✔ JAM TANGAN → Tanda mengingati setiap masa dan waktu,
✔ CINCIN → Tanda ikatan kasih yang abadi,
✔ GELANG → Tanda mesra,
✔ RANTAI LEHER → Ikatan cinta yang perlu perhatian,
✔ SUBANG → Tanda penghargaan dan penghormatan,
✔ KASUT → Sentiasa mengambil berat/prihatin,
✔ PAKAIAN/KAIN → Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu,
✔ PAYUNG → Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi,
✔ MINYAK WANGI → Tanda cinta,
✔ BINGKAI GAMBAR → Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan,
✔ BUKU → Bersifat terbuka dan bertolak ansur,
✔ BUNGA → Tanda perkenalan dan tanda sayang,
✔ COKLAT → Semanis cintamu,
✔ LAGU/CD/KAD UCAPAN → Mengabadikan cinta dan kenangan,
✔ SEJADAH DAN AL-QURAN → Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat,
✔ HANDPHONE → Tandanya kau jangan lari dari ku!! Aku akan mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup),

Tetapi hadiah yang paling di nanti²kan oleh setiap perempuan adalah..

MASUK MEMINANG dan NIKAHI dia → Tandanya dia serius n betul² ikhlas mencintai kamu..♥

Wednesday, January 11, 2012

Aku Mau

Sape penah dengar or tau lagu tajuk "aku mau - once"..lagu ni sgt2 kenangan utk aku.. ntah, rase sayu jek dgr lagu ni, menusuk melekat kat dlm hati.. hehe..memori sgguh.. ape pon xpe, biar la aku jek tau kenangan tuh.. dulu mmg tiap2 ari aku akan dgar lagu tuh, smpai la aku dah rase down, aku pon start utk stop dgar lagu tuh.. ni xde kaitan dgn bf or ex bf.. hahah...hmm...
terasa sgt mengimbau balik memori.. ~eceh..mcm memori daun pisang lak..
hari ni aku dah start duk dengar berkali lagik lagu neh..hmmmm....

ni la lagu tuh.. cuba la dengar dan hayati lirik lagu tuh :)

ows saje aku nak selitkan..pagi tdi masa tgh drive, biase la kan aku duk dgar HOTFM tetiap pagi.. tajuk HOTCHAT ari ni ialah "Tanda2 Curang".. antara tanda2 yg di kongsi tadi ialah:

1) Tidak membalas sms (kalu balas pon lepas 2,3jam)
2) Sentiasa leka dengan facebook
3) Guna/Pakai henfon lebih dari 1
4) Tiba2 je tak bagi pegang henfon, pdahal selama ni bagi jek..
5) Selalu bgi alasan letih/byk keje
6) Call susah nak angkat
7) Leh kira dgn jari bape sms or call yg di buat dlm sebulan..

Tu antara yg aku ingat la..ape eh lagi..?? dah lupe lak aku. tapi bagi pendapat aku, as pmpuan, nape pmpuan curang ade lah sbb kurang perhatian dari partner die..sedangkan aku tau, pmpuan mmg nak dan sentiasa nk dapatkan perhatian dri partner die.. contoh la kan..si pmpuan ni duk sms partner die, tp partner die duk x balas sms..kalu balas pon lambat 2,3 jam.. then leka jek berfacebook online chat, ym suma dgn org lain..pastu akan bagi alasan x dapat or x reply sms sebab letih keje..
so bayangkan la..die ade partner, tp ibarat mcm takde.. so lebih baik takde dan cari lain yg boleh appreciate.. tu pendapat aku la nape pmpuan leh curang.. tp tu curang utk pmpuan yg baik, tp x dihargai..

Ade gak pmpuan curang sbb nak hidup senag, nak lelaki kaya.. tdi ade jugak aku dengar kat hotfm.. pmpuan ni ajak la bf die kuar, tpi bf die cakap xmau kuar sbb nak baca yassin..baca yassin ape nye, kantoi die kuar dgn pmpuan lain..huh...

come on la..belajar la hargai ape yg korang ade..if org tu curang, korang akan ngamuk duk marah2, tapi hakikatnye korang yg x tau nak jaga or appreciate.. and ade jugak korang yg sebalik nya...
hmm, ape pon belajar la hargai n appreciate org if ko sndri mau diri ko di hargai..
bak kata pepatah "The more u give, the more u get'



Thursday, January 5, 2012

Oh Apek

sape x kenal dgn apek @ khairul fahmi che mat..penjaga gol harimau malaya..aaummmm!!! hahah.. penuh dgn kontroversi tetapi tetap bagus dlm tugas die as penjaga gol skuad malaysia..
tup2 arini dlm berita cakap die nak kawen thun ni..fuhfuh...
aku minat apek sbb muka die mmg la taste aku.. dan juga sbb die mmg bagus dlm bola sepak..
x bermksud minat smpai rase nk kawen dgn die.. lgi2 die yg byk kontroversi sana sini.. hahah.. aku pandang wajah apek jek..utk di jadi kan mimpi.. tapi aku x mau la kat apek..

harian metro 05/01/2012
ape pon moga apek bahgia.. :)

Sunday, January 1, 2012

HEPI NEW YEAR 2012

sedar tak sedar, ari ni dah masuk tahun baru.. tahun 2012.. selamat tahun baru utk semua.. ape azam aku eh utk tahun baru ni??? entah.. mcm xde azam baru pon.. sebab azam seblom2 ni pon tak tercapai.. aku nak berjaya, ade duit byok supaya aku mampu beli umah.. pergh.. ingt umah muarh ke kat area sini?? area mane2 pon aku rase rumaha dan tanah adalah aset termahal ler skrg.. bukan senang org muda mcm aku ~muda la lagi sbb x smpai 40 lagi....permulaan utk dewasa~ hahaha... bukan senang org muda berumur 20an mampu nk miliki umah sendri as aset.. tp ade jek yg mampu.. sbb latar belakang family yg mmg dah senang.. parent byak bantu.. tapi aku tak.. latar belakang family aku bukan la terlalu senang.. or maybe sebenarnye leh aku kate kan aku mmg bukan dari family yg senang pon..

semua org berpusu2 g sambut new year.. tpi aku duk umah jek tgok tv pastu tdo.. hehe.. tak kuasa aku nk g berhimpit2 semata2 nk sambut new year, berpusu2 dgn org ramai.. ows mmg tak la.. house mate aku sorang balik kampung, sorang pegi johor.. aku jek duk sini sorang2.. xpe la.. aku malas nk balik.. sbb aku dah plan nak balik time chinese new year.. so leh aku abeskan cuti byk2..


semua org jugak aku tgok duk post kat fb dgn azam baru, semua semangat berkobar2.. tpi ntah apesal aku rase down.. down yg amat.. huhu.. sbb nape aku down..adalah kerana aku akan disuruh utk putus hubungan dgn bf aku if die still x mau ikat aku.. bnda ni aku dah bincang dgn bf aku byk kali.. tp there is no answers, no solution.. aku syg gile kut encik boolat aku.. tp apabila aku disuruh utk putuskan hubungan sbb xde ape2 ikatan lagi (bertunang le maksudnye), aku rase sgt down,, sbb aku betul2 syg my boolat, tp die still xde ape solution utk hal ni.. serius aku rase sgt down.. smpai aku dah xde mood nk mereply suma sms or pickup call form my boolat.. pada asalnye aku amat la excited nk g lost world kat tambun.. tpi malam seblom planning tu, aku di hantui dgn rase down itu ~dihantui tuh..hehe~ so aku jdi terus xde mood utk pegi sbb rase serabut..

sori sgt2 akak shantek.. pdahal sy dah beli coklat utk akak shantek as a beday present..huhu.. mesti akak shantek marah saya.. *akak shantek adalah kawan kpda abg myboolat yg secara tak langsung telah baik dgn aku* die la yg dah beli tiket utk kami bersuka ria kat lost world tu.. huhu.. hope kaka shantek x marah saya.. maaf sgt2 dgn akak shantek..sy betul2 down waktu tu smpai dah xde mood utk buat ape pon..