There was an error in this gadget

Tuesday, November 30, 2010

Ades....Malu !

Hari nih aku x keje..off day...so mcm biasa la, rutin tiap2 mggu bile off day.. basuh baju, basuh cadar, basuh towel, kain selimut..kemas bilik, sapu smpah, lipat baju & FB smpai lebam...hehhe...pergh penat kot.. Ni latihan praktikal utk jadi suri rumah nih..hahaha.. Bnda basic yg mmg sepatutnye kene buat pon.. lau x, sape la nak buat suma tuh kan.. Bangga jadi prmpuan nih.. hikhikhik...

Then tetiba umi aku sms tnya dah pi bayar saman ke lom..aiyak...aku lupe, aku ade saman blom setel.. ala, saman parking.. aku park kejap jek..tba2 dah kene saman RM30..dah lame bnda nih.. bulan 7 hari tuh lagi. hm...aku pon bersiap2 la mau pi Balai Polis bhgian traffic kat Kota Damansara nih.. Aku pi sana, diorang cakap xleh wat pembayaran kat situ.. kene g shah alam..adoi... nk bayar saman, nak kene g shah alam.. mane sempat aku nak g..hmm...next time la..nnt aku suh abah aku la tlg g bayar kat Teganu..

Lepas tu, aku g singgah kat stesen minyak..nak isi minyak kete..em, mcm biase kene layan diri.. mane ade dah kat KL nih org duk isikan minyak.. suma layan diri.. lau kat teganu ade lagi beberapa stesen x yah layan diri. So, aku dgn yakin jek masuk ke dalam utk bayar minyak kete.. "Abang, pam nombor 9 RM30 ye... minyak warna kuning tau..." then abang kat kaunter tuh terpinga2... aku pon ulang balik.. kot2 la die x dgar aku ckp tadi.. "Abang, pam nombor 9 RM30 ye... minyak warna kuning tau..."  then abg tuh gelak.. sambil beliau berkata, "Dik..lau nak bayar minyak kat kaunter luar..ni 7-Eleven" ades!!!!!!!!!!!!!!! megong! cmne aku lehx perasan aku masuk dlm 7-E... Aku pon blah cmtu smabil muka duk tahan panas..agaknye dah merah padam dah muka aku...aku just cakap "Sori ye bang.. tak perasan" huhu....


So pasni aku xmo isi minyak kat situ dah...aku cite kat housemate aku, die bantai gelak bagai nak gile.. heheh...aku pon nak gelak..ape la aku duk pikir smpai salah masuk dlm 7-E utk bayar minyak kete.. hahahha..lawak2..

No comments:

Post a Comment