There was an error in this gadget

Thursday, March 1, 2012

Feel Fresh

Aku bru jek abes sesi transfer knowledge ke other company since my company already finished the contract with MDEC. Frankly speaking, I really have a good times being there.. bez woo… for the 1st time I felt that all my team mate are the best! N mmg diorg suma adalah the bez kut… aku leh siap g ngulor tgok wyg kat alamanda lagi.. aku yg dulu x taujalan nk g alamanda, dh tau cara nk g sana.. hehhe… mmg havoc n gile abes la time keje g tgok wyg.. actually aku g tgok wyg t upon lepas aku abes transfer suma keje aku kat staff baru.. so bile suma keje aku di amek alih oleh mereka, maka aku dh xde keje.. tp aku Cuma di minta utk berada di Cyberjaya selama 13hri.. pdahal sesi task transfer tuh just 3-4days jek kut…hahha… byk masa terluang.. claim pon leh dapat.. so x rugi la aku guna kan sebaik nye.. dgn keje serta ngulor pd waktu yg sama.. hehe…

So arini, aku kembali ke ofis aku kat KL, tpi aku just like a new staff here.. xde keje aku nk kene buat.. so aku still tggu ape kate boss aku.. tp boss aku xde lak mggu ni.. so sempat la aku berfacebook, beremail2, berupdate blog.. ahhaha.. so IM FEEL SO FRESH today! :P

Hari ni 1March 2012, ade lagi dlm masa 9hari tiba tarikh aku nk tuning.. insyaAllah moga semuanye berjalan lancer.. InsyaAllah..mudah2an… Mcm aku penah cakap, aku betol2 hope n pray this wil become the most one of the best memory in my life..hehe.. penat rupenya nak mencari brg2 hantaran ni.. ni bru tuning..kalu akwen xtau la cmne penatnye…Tdi boss aku bru panggil aku, so insyaAllah aku akan di permanentkan n di bwa utk ke next project.. 

Disebalik keletihan mencari brg2 hantaran utk tuning n kawen ni, aku rase sgt annoying dgn sikap “seseorg” yg sgt duk mementingkan brand sesuatu bnde..smpai kan aritu aku dah salah faham dgn ayat die yg berbunyi “nnti kalau  XX tau kita cari jam kat jsuco jek cmne?? Alaaa…” pergh..ayt tu wat betul2 aku sentap… ye la.. sbb aku bukan nye nk cri jam tepi ajlan, ajak g cari kat pasar malam ke ape.. aku ajak g cari kat jusco.. and kat jusco tu ade mcm2 brand kut leh pilih.. tp sentap la, dlm hti aku..smpai hati die ckp cmtu.. huhu.. tp die explain balik, die just wanna make a joke..

Dlm life aku, fmly aku n aku sendri pon, aku mmg x de pentingkan sgt branded nye brg.. asalkan bgi aku brg tu shantek, kene dgn hrga n selesa utk di pakai, tu dh cukup utk aku.. xperlu nk letak kan standard dlm fikiran, nk pakai brg2 brand tu, brand ni.. serius la bnda ni wat aku rase x selesa…huhu.. sbb bgi aku, aku x mmpu sgt pon nk pakai branded nye brg…so cukup je la atas apa yg termampu..
Hope seseorg tu leh faham.. sekian.. :(

No comments:

Post a Comment