There was an error in this gadget

Wednesday, February 8, 2012

My Love Story



Bulan ni dah masuk bulan Februari.. semua org duk bercakap bahawa bulan February adalah bulan cinta.. hahah... wat a nonsense.. as Muslim, kita mane sambut Valentine.. aku seumur hidup mmg tak pernah sambut Valentine.. sambut birthday kwan baik aku ade la.. sbb die nye beday adalah on 14th February..hehe..tp xpe la..saje aku nk cite pasal My Love Story la kunun..Love Story sepanjang hidup aku.. hehhe...


Aku dah lupe sejak bile aku mula berperasaan kat lelaki..haha...tp aku mmg jarang nak berkwan dgn lelaki sejak masuk sekolah menengah..sbb nye aku rase down dgn physical  appearance aku.. sbb aku tau dulu aku adalah gemox..sbb aku gemox la aku rase x confident dgn diri sendiri..
Akhirnya mase aku form 4, ade sorg budak laki kelas aku suka kat aku.. and aku mmg duk suka gak budak tu..sbb nye dlm kelas aku, die budak yg plg baik kut.. x hisap rokok, x ponteng kelas.. berpewatakan alim .. (skrg bdk tu dh jadi ustaz pon)..time tu aku sgt appreciate die, sbb die sudi suka kat aku wlaupon dulu aku bukan nye cantek (skrg cantek ke??), aku gemox, aku yg selekeh, x tau nk pakai baju cantek2.. pendek kata die suka aku apa adanya aku la pd waktu tu..  Masuk akhir form 4, aku berpindah sekolah yg lgi dekat dgn umah aku..time tu kami still duk kwana n contact2 lagi.. masuk form 5, die tba2 menyepikan diri..lagi beberapa bulan nk spm die kol aku gtaua nk focus on spm, so nk stop kwan dgn aku..so aku pon faham la... smpai la aku dh masuk diploma kat uitm teganu, tba2 die contact aku balik..tp pd masa tu aku lgsung dh takde perasaan kat die dan aku pasrah utk tutup je buku lama...Gudbye MR D.. :)

Masa aku diploma, tahun 1..aku byk libatkan diri dgn program surau/masjid...masjid uitm teganu di namakan “Baitul Hikmah”(BH)..so one day aku dilantik menjadi AJK utk program majlis pengurusan jenazah sempena festival kolej (FESKO)..so utk sempurnakan program ni, kami kene la buat meeting dgn ahli2 ajk yg lain.. group aku di handle oleh seorg senior (tp umor same je dgn aku) lelaki.. so MR R ni bagi no fon die kat semua.. one day time cuti semester, aku tersend 1 sms yg di forward oleh kwan2..sms tu mcm khabar angin la.. dgn tak di selidik samada sms tu betul ke x, aku terus je forward kat semua kawan2 dlm contact list aku..then tba2 MR R mereply sms aku dgn ayt “awk sure ke sms y gawk frwrd ni benar? Kalu x sure jgn forward, nnt timbul ftnah” mcm tu la ayt die.. aku terus sentap..then sejak dri malam tu, MR R terus sms aku boleh dikatakan stiap malam.. pdhal aku rase MR R tak kenal pon aku sapa..kami still terus bersms smpai bertahun2 lame nye yg akhirnye telah membuatkan aku dah tersuka dgn die..aku x sure die suka aku ke tak..tp die salu bgtau jgn tggu die.. aku kapel dgn my MR A pon setelah die dapat tau ade org suka aku n aku tak mau terima org tu sbb aku tggu die.. die terus sms n kol aku gtau jgn berharap pada die sbb die tak punyai apa2..
Time tu aku rase down seolah2 putus cinta wpon tak bercinta.. sbb aku rase aku tggu die utk die buka hati utk aku sgt lame..hampir 4-5thun jugak...MR R penah dtg raya umah aku, jumpa parent aku semua.. time tu la kut aku rase 1st time die kenal aku..tu pon setelah 4tahun berkwan kut.. and smpai skrg die still lagi berkwan dan contact aku.. tpi ayat die tetap sama, jgn tggu die, sbb die taka de ape2..hmm..aku rase die dh ade someone special kut..

Dulu aku penah kapel dgn MR T, tpi sekejap je..kami tak serasi sbb MR T panas baran,, and dalam mas yg sama jugak, aku still duk berharap kat MR R..so akhirnya aku dgn MR T putus dan kami adalah musuh skrg..sbb nye MR T takleh terima aku dump die dulu.. aku dulu terima MR T sbb aku rase MR T ensem..hahha...so aku terima cinta nye sekelip mata tanpa berfikir.. tp hakikatnye, aku still duk angau kat MR R time tu...aku kapel dgn MR T x smpai 6 bulan kut.. MR T ni budak nakal, pemalas, panas baran.. teus ternag aku nyesal terima die tanpa usul...dan aku mmg tak suka dgn budak yg nakal...dulu aku rajen pegi surau...sbb tu aku leh jumpa dgn budak surau jgk yg aku suka.. MR R...
Skrg aku dah mempunyai future plan dgn my MR A..plan utk tunang dan kawen.. aku tak tahu kenapa aku menjadi antara 2..betul ke dgn ape yg aku plan n buat ni?? Sbb aku rase my MR A tidak menyanyangi aku sepenuh hati.. hidup die die bayangi dgn kisah silam die die mana die penah di dump oleh ex gf die... selain tu, die salu keep on comparing antara aku dgn seorg perempuan yg die duk suka..CT.... im not jeles..tp kdang2 rase mcm sedih sbb die tak mampoo utk terima aku seadanya.. ade jek  bnda yg nak di compare kan aku dgn CT. As a human of kos la aku sgt kecik hati.. sedangkan aku sudi terima die seadanya wpon at that time hati aku still duk mengharap dgn MR R.. sedangkan jugak MR R jauh lebih perfect dari die..tp aku tak pernah nak compare kan mereka.. sbb bgi aku setiap org ade baik dan buruknya sendri..

And bcoz of that jugak aku rase die bukan mahu aku sepenuhnye.. ckup sbgai teman utk mngisi kesunyian hati die.. my MR A bukan sperti kekasih yg lain.. yg terasa excited dgn love die..  yg snggup curahkan kasih syg...hidup die sperti  just mahu luahkan dendam terhadap perempuan setelah rase sakit penah di dump oleh ex gf die.. tu yg aku salu rase sepanjang bersama dgn die..

DEAR ALLAH..AM I DOING THE RIGHT THING WITH THE RIGHT PERSON AT THE RIGHT TIME??? IM HOPING & PRAYING THAT THIS IS THE BEST RIGHT THING WILL HAPPEN IN MY LIFE... PLEASE SHOW ME THE WAY... huhu...

No comments:

Post a Comment