There was an error in this gadget

Monday, July 23, 2012

Thank God I Found You


Tajuk nak jiwang jek... haha.. Actually ni lagu from Mariah Carey.. Lagu ni mmg melekat kat hati aku.. rase mcm kisah hidup aku jek.. cis! Konon la... heheh

Lagu ni aku rase terkene kat aku, lepas aku frust.. frust bukan sbb aku putus cinta pon.. tpi frust bile cinta x berbalas. hahhaha.. poyo jek.. Sakitnye sbb pda time tu aku dah x de perasaan nak pandang laki lain yg akhirnya buat aku “tggu” die selama 7tahun... pernah satu masa, aku asyik duk pasang lagu “Once – Aku Mau” dengan harapan beliau tau aku nak selalu ada dgn die.. Sapa tau lagu Once tu, mesti tau lirik die.. sape yg x tau pegi la cari lagu tu and dengar lirik die.. heheh...Dlam masa yg sama pon, aku duk pasang lagu Coco – Mengintai Langit... dan aku mmg masih ingt time aku duk pasang2 lagu ni, time tu pon bulan puasa.. tahun je aku x ingt tahun bile.. huhu

Coco - Mengintai Langit

Dan akhirnya smpai lah time aku kenal dgn sorang laki (yg kini adalah tunang aku)... time mula2 kawan dgn tunang aku tu pon, aku still duk berharap dgn lelaki itu smpai lah die ckap kat aku “Jgn tggu saya, pergi lah pada sapa2 yg yg datang pada awak.. insyaAllah die adalah terbaik utk awak” cmtu la ayat die.. dan pada masa itu aku sgt down.. down yg sangat2...huhu..  “I would give up everything” ... dan start dri tu aku dah mula buang semua memori serta harapan utk dia...

Lepas tu aku salu duk dengar lagu tajuk “Munajat Cinta from Dewa 19” hahha... “Tuhan kirimkan lah aku kekasih yg baik hati.. yang mencintai aku.. apa adanya” hahha...dengan harapan semoga doa aku termakbul.. dan lepas tu baru la aku start berkawan dgn lelaki (iaitu tunang aku skrg).. niat time tu bukan nak cari kekasih pon. Die ngorat aku pon, aku x rase ape.. tpi time tu serius ikhlas nak berkawan.. nak kawan yg leh aku cite pasal study aku, pasal ape2 je la..haha..
Dewa 19 - Munajat Cinta

Dan lagu ni telah rase buat aku betul2 appreciate lelaki yg hadir dlm hidup aku, iaitu Tunang aku sekarang.. sob sob sob....  Thank God I found You J
Mariah Carey - Thank God I Found You

No comments:

Post a Comment